Al zolang als ik mij kan herinneren heb ik getekend, geschilderd en korte verhalen geschreven, en in 2017 besloot ik om van mijn hobby mijn werk te maken. Ecce Florescunt Lilia zag het levenslicht! Door deze grote stap te nemen in mijn leven kon ik eindelijk eerlijk zijn naar mijzelf en naar mijn diepste wezen, en leven zoals mijn hart het mij ingeeft, gehoor gevend aan één van mijn belangrijkste levensbehoeftes…..het vertalen van mijn niet aflatende onrust in creaties op papier.

De inspiratie voor mijn werk vind ik in mijn directe omgeving.…de dieren waar ik mee samenleef, de mensen, muziek en het weidse landschap waarin mijn huisje staat.

De vertederende en vaak grappige illustraties en verhalen worden met een grote bevlogenheid vlot op papier gezet. Het eindresultaat werk ik graag uit in inkt en aquarel.

Zo worden er door mij onder meer jaar- en verjaardagskalenders geïllustreerd, wenskaarten, kinderboeken, geboortekaartjes en portretten van dieren. Allemaal  in mijn eigen, eigenwijze en unieke stijl. De illustraties en portretten zijn vrolijke en kleurrijke werken met verrassende details die je vaak pas ontdekt wanneer je er wat langer naar kijkt.

De connectie tussen het illustreren en schrijven, en de muziek is voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het één kan niet zonder het ander. Het één inspireert het ander.  De naam  Ecce Florescunt Lilia, wat “zie de leliën ontluiken” betekent, is een zinsnede uit het lied “veris dulcis in tempore” uit de Carmina Burana. Deze naam past als een handschoen om mijn onderneming die een samensmelting is van de liefde voor muziek aan de ene kant, en het tekenen, schilderen en schrijven aan de andere kant.